Brokkolisalat til grillmaten!

Skulle ønske det...men dette innlegget er ikke sponset eller betalt! 


Du trenger:

1 stk brokkoli
1 stk rødløk
150 g baconterninger
80 g rosiner
50 g solsikkekjerner
1 bk creme fraiche
2 ss vineddik
2 ss sukker
salt & pepper


Start med å stek baconterningene i en panne.
Bacon har masse fett, så du trenger ikke å ha olje eller smør i stekepanna.

Kutt så opp løk og brokkoli i biter.
Her bruker vi hele brokkolien, kutt av det ytterste på stilken, men resten kutter du i mindre biter.


Ha brokkoli, løk, rosiner, solsikkekjerner og bacon i en bolle.


Så lager du dressingen.
1 boks med creme fraiche blandes med 2 ss vineddik og 2 ss sukker.
Jeg brukte vineddik med eple og honning, du kan velge smak selv etter eget ønske.

Smak til dressingen med salt & pepper.
Bruk gjerne grovmalt pepper så det blir litt pepperbiter i dressingen.


Bland så alt sammen, ha på plastfolie eller lokk og sett bollen i kjøleskapet.
Denne salaten smaker best om den får stå en stund i kjøleskapet.
Jeg vil anbefale minst 12 timer, kan fint lages både 1 og 2 dager i forveien.


Serveres sammen med grillmat etter eget ønske!


Har du prøvd oppskriften?