Karbonader med potetmos & brun saus!

Skulle ønske det...men dette innlegget er ikke sponset eller betalt!


Stekte karbonader med deilig tilbehør slår aldri feil.
Selv en skikkelig husmannskost middag kan lages veldig enkelt.

Du trenger:

Ferdigstekte karbonader
Rørte tyttebær

Gul løk
Sjampinjong

Ferdigkokte poteter
Flytende smør
Salt, pepper og muskatnøtt

Pose kjøttkakesaus
Brunost
Seterrømme
Grov sennep
Kirsebærsyltetøy


Start med å kutte løk og sjampinjong i biter.
Pass på at du ikke kutter sjampinjongen for smått, den krymper en del i panna.
Stek løk og sjampinjong i smør og tilsett salt og pepper.

NB! Når du etterpå skal steke karbonadene, så steker du dem i den samme stekepanna.
Du trenger ikke vaske den, smør, løk, sjampinjong og krydder har satt god smak i panna.


Mos potetene og tilsett flytende smør.
Jeg bruker slikkepotten og blander inn smør til jeg føler jeg får riktig konsistens på potetmosen.
Varm opp potetmosen og smak til med salt, pepper og muskatnøtt.


Tilslutt lager du sausen...og den er jo nesten den viktigste!
Posesaus er enkelt, og kan bli veldig godt ved å jukse litt ekstra.
Jeg har ofte servert denne sausen og imponert gjestene...nå er det din tur!

Ha pulveret i en kasserolle og tilsett 4 dl vann istedenfor 5 dl som pakka sier.
Kok opp og la det koke i noen minutter før du tilsetter 2 ss seterrømme og 60 g brunost.

Når brunosten blir liten og man ikke kan lage skiver med ostehøvelen lengre,
da bruker jeg å putte den i en liten boks i kjøleskapet og ha på lur, når det skal lages saus eller gryte.

Bland så inn 1 ss med sennep og 1 ss med kirsebærsyltetøy.
Også er sausen ferdig og klar til å serveres.

Hvis du synes sausen blir litt for tynn kan du alltids røre ut litt Maizena i kaldt vann og
 helle en tynn stråle oppi sausen mens du rører og varmer opp, så blir den tykkere!

Også er det bare å steke karbonadene i den samme stekepanna
som du stekte løk og sjampinjongen.

Serveres med rørte tyttebær, evt tyttebærsyltetøy.




Har du prøvd oppskriften?