Lynrask ostekake med bringebær & lakris!

Skulle ønske det...men dette innlegget er ikke sponset eller betalt!


Du trenger:

2 dl kremfløte
100 g Digestive kjeks
40 g smør
50 g melis
150 g Philadelphia
1 ts lakrispulver
1 kurv bringebær
Bringebærsyltetøy


Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin og tilsett smeltet smør.
Fordel blandingen i porsjonsglass eller en glassbolle.


Pisk kremfløte til krem og sett kremen i kjøleskapet.
Jeg anbefaler at du pisker kremen først, så slipper du å rengjøre bollen når du skal lage ostekrem.
Lager du ostekremen først, må bollen vaskes og tørkes skikkelig, god krem krever ren og tørr bolle.

Pisk sammen melis og kremost.
Tilsett 1 ts med lakrispulver.

Ta så ut kremen fra kjøleskapet og bland den inn i ostekremen med en slikkepott.

Legg halvparten av blandingen oppå kjeksen i glassene.
Legg på bringebær ut mot kanten i glasset, slik at de synes når du så har på resten av kremen på toppen.


Sett så glassene i kjøleskapet frem til servering.
De må gjerne stå noen timer, eller over natten til neste dag.

Klem ut litt bringebærsyltetøy på toppen rett før servering.
Smaker helt fortreffelig om jeg skulle ha sagt det selv!


Har du prøvd oppskriften?