Skulle ønske det...men dette innlegget er ikke sponset eller betalt!
Du trenger:
6 dl kremfløte
300 g hvit sjokolade
2,5 plate gelatin
2 stk egg
Lilla, blå, grønn, gul, oransje og rød konditorfarge.
Denne oppskriften krever at eggene er i romtemperatur.
Dersom du ikke har egg stående fremme kan du fylle en bolle med varmt vann fra springen.
Legg eggene oppi det varme vannet i 10 minutter.
Start med å legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann.
Det spiller ingen rolle hvor mye vann du tar bare platene blir dekket av vann.
Del opp sjokoladen i ruter.
Et tips er å knekke opp i ruter før du åpner pakka.
Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad.
Viktig at det kun er dampen som smelter sjokoladen, altså bollen skal ikke berøre vannet i kjelen.
Når sjokoladen er smeltet klemmer du vekk vannet fra gelatinplatene og har de oppi.
Måten du gjør dette på er det samme som om du tar opp en vaskeklut fra bøtta og vrir den opp.
Rør inn gelatinen og du vil se at sjokoladen stivner veldig fort.
Rør til du får en kraftig god deig med sjokolade.
Ha sjokoladen så i en bakebolle og tilsett eggene som er i romtemperatur.
Ta en stålvisp og rør inn eggene skikkelig, da får du en flytende sjokoladekrem uten klumper.
Pisk så kremfløte til krem.
Bland inn sjokoladekremen i kremen, rør inn litt etter litt.
Nå er selve sjokolademoussen ferdig og fargeleggingen begynner.
Ta frem 6 boller og ha 6 ss med mousse i hver bolle.
Da får du litt igjen i bollen, men det kan være greit å ha som reservemousse.
Ta litt konditorfarge på en slikkepott og vend det inn i moussen.
Start med lilla, og fortsett så med blå, grønn, gul, oransje og tilslutt rød.
Det er veldig viktig at du vender inn konditorfargen forsiktig.
Dersom du rører for mye vil moussen sprekke.
På bilde under ser du at den grønne fargen har begynt å sprekke litt.
Skjer det, så er det lurt å ha litt reservemousse igjen så du kan blande på nytt.
Også er det bare å fordele moussen i porsjonsglass eller evt i en glassbolle.
Dersom du velger å ha det i glass slik jeg har gjort ville jeg brukt en teskje til å ha oppi glassene.
Vær forsiktig og nøye når du fordeler moussen i glasset, så ikke du søler for mye ellers i glasset.
Happy Pride
Størst av alt er kjærligheten!
Har du prøvd oppskriften?