Skulle ønske det...men dette innlegget er ikke sponset eller betalt!
Du har sikkert bestilt sjokoladefondant på restaurant.
Men det er faktisk ikke så vanskelig å lage det selv, hjemme.
Følger du denne oppskriften så kan jeg nesten garantere et perfekt resultat.
Du trenger:
170 g kokesjokolade
180 g smør
90 g hvetemel
190 g sukker
6 stk egg
Start med å smelte sjokolade og smør i vannbad.
Bollen du har sjokoladen og smøret i skal ikke være i kontakt med vannet.
Det er dampen fra vannet som skal varme opp bollen og som skal smelte sjokoladen og smøret.
Rør så inn sukkeret godt.
Hvetemel blandes også godt inn i røra.
Så skal ett og ett egg blandes godt inn.
Den deilige sjokoladerøra er nå ferdig.
Du må gjerne smake bittelitt - røra er fantastisk god.
Men husk at det er sjokoladefondant du skal lage...så ikke smak for mye.
Så skal formene smøres.
Du kan bruke store muffinsformer som du får kjøpt i dagligvarebutikken.
Jeg foretrekker aluminiumsformer, de er litt vanskeligere å få tak på.
Spør i kjøttdisken på butikken din - hender de har som du kan kjøpe.
Jeg fant mine denne gangen på Biltema.
Spray på godt med formfett i hver form og fyll hele formen med hvetemel.
Hell så ut igjen alt melet, se på bildene mine så skjønner du hvordan.
Melet fester seg rundt kanten og gjør at det blir enklere å ta fondanten ut av formen når den er ferdig.
Også kommer det kjedelige, men kanskje det beste trikset.
Fyll formene med røra og sett dem i fryseren.
De må stå så lenge at de blir helt gjennomfrosne.
Fondant skal jo være flytende inni, når du steker den frossen er det enklere å få det til.
Det er også kjempelurt å lage noen ekstra, slik at du alltid har fondant i fryseren når gjester kommer.
Når det er tid for å servere varmer du opp stekeovnen til 180 grader.
Også setter du de frosne fondantene inn i stekeovnen på midterste rille.
Det er ekstremt viktig at du setter dem på et stekebrett - ikke på en rist eller lignende.
Stekebrettet varmes også opp til 180 grader og hjelper på stekingen - en rist gjør ikke det samme!
Hvor lenge de skal steke avhenger av formene du bruker.
Finner du like former som jeg bruker så skal de stå i ca 30 minutter
Du ser når fondanten er ferdig.
Den ligner på en muffins og begynner å vokse ut av formen som på bildet under.
Det er veldig viktig at man ikke steker dem for lenge, men heller ikke for kort.
Jeg vil nok anbefale og teste deg litt frem...når du får det til med dine former og din stekeovn har du knekt koden og kan servere perfekt sjokoladefondant hver eneste gang - bare pass på å ha fryseren full.
Hvis den er perfekt stekt er det bare å hvelve den ut av formen.
Har du smurt formen riktig med formfett og mel blir resultatet slik som på bildet under.
Jeg liker å servere med et melisdryss, litt krem fra boks og noen bringebær.
Det er jo også lekkert om man putter en liten grønn kvast på toppen!
Har du prøvd oppskriften?