Bali Kyllinggryte i Terteskjell 🐔

Skulle Ăžnske det...men dette innlegget er ikke sponset eller betalt! 


Det hele startet med at jeg hadde noen terteskjell tilovers etter Ă„ ha laget Fisk i terteskjell.
Man kaster jo ikke mat - da finner man heller pÄ noe og bruker det man har!

Inspirasjonen fikk jeg fra Danmark hvor det faktisk er vanlig Ă„ servere kylling i terteskjell.
Det skulle gÄ raskt pÄ kjÞkkenet denne dagen, og resultatet ble veldig godt!
Vi trenger litt ny inspirasjon innimellom - hÄper du vil prÞve!


Du trenger:

500 - 650 g kyllingfilet
1 boks matflĂžte
1 pose Toro Bali kyllinggryte
1 boil-in-bag pose med ris
Terteskjell


Jeg lagde egentlig gryta etter anvisningen pÄ pakka.
Jeg kjÞpte en pakke med kyllingfilet fra Prior - det sto 650 g utenpÄ, men var faktisk bare 615 g.
Da gadd jeg ikke fryse ned 115 g sÄ jeg tok alt oppi gryta og det funka helt fint det.


Kutt kyllingen i biter og stek i litt smĂžr eller olje.
Kok opp Toro-posen og ha i vann og flĂžte.
Kok vann med litt salt til risposen.


SĂ„ blandet jeg kyllingen inn i gryta.
Det samme gjorde jeg med den ferdig kokte boil-in-bag posen med ris.


OgsÄ var det egentlig bare Ä servere i terteskjellene med en litt grÞnn kvast pÄ toppen.
ALT ble spist opp her i huset og vi fikk en ny mÄte Ä bruke de gode terteskjellene pÄ.



Har du prĂžvd oppskriften?